Fontos kizáró okok, ami miatt nem tudsz becsajozni/bepasizni!

0

Léteznek olyan íratlan szabályok, melyek be nem tartása egy bimbódzó párkapcsolat korai halálát okozzák. Ez alól az sem mentesít, ha nem tudtál róla. A szinglik többségénél ezek kizáró tényezőknek minősülnek. Te pedig, ha párt akarsz találni, az a minimum, hogy mindegyiket kipipálod a listán!
Egy tanulmány fényt derített rá, bizonyos tényezők megléte és/vagy hiánya egyenesen kizáró oknak minősül a legtöbb ember párválasztásánál.

Micsoda csoda! Gondoltad volna?

A csaknem 6000 párkereső részvételével tartott kutatás során mindenki egy tizenhét pontból álló listát kapott, amelyen be kellett jelölniük, mit tartanak leginkább taszítónak a másik emberben, ami miatt inkább bele sem kezdenének a kapcsolatba.

Az igénytelen és koszos megjelenés egyértelműen az első helyen végzett mindkét nem körében, melyet a lustaság és az állandó megerősítések igénye követett.
A hölgyek kifejezetten utálják, ha a pasiknak nincs humorérzékük, amit egyébiránt az intelligencia egyik fontos mutatójának tartanak. A férfiak nem igazán szeretnének náluk okosabb nővel randizni, mindemellett nagy százalékuknál kizáró ok az alacsony libidó és a túl sok beszéd is.

Mivel az emberek rövid és hosszútávon más és más kizáró tényezőket neveztek meg, így nekünk is fontos különválasztani ezeket. Ha lazább, alkalmibb jellegű, vagy kizárólag szexuális kapcsolat a cél, akkor a gátat leginkább az egészségi állapot és a higiénia határozza meg. Ilyenkor az a legfontosabb, hogy a szexuális úton terjedő betegségeket kizárják, illetve a verejtékezés és az ezzel párosuló kellemetlen szag sem igazán kívánatos, hogy csak a legáltalánosabbat említsük.

Hosszú távra tervezőknél jelentősen megváltozik a kizáró tényezők struktúrája. Itt leginkább az instabil érzelmi állapot került az első helyre, és utána rögtön dobogós helyen végzett a hazudozás, valamint a megcsalásra való hajlam.

Bár hasznos tudásanyaggal gazdagodtak a társkeresők, de a tanulmány elsősorban mégis arra szeretett volna rávilágítani, hogy az emberek merjék kimondani, ami nem kívánatos számukra egy párkapcsolatban. Ha valakit megkérdezünk, hogy mit várnak el egy társtól, kívánságlistájukon rengeteg pozitív tulajdonságot fel fognak sorolni.
A kutatók szerint azonban azok a sikeresebbek a társkeresésben és tudnak sokkal stabil kapcsolatot kialakítani az ellenkező nemmel, akik csak a számukra sarkalatoson negatív tulajdonságokkal bíró személyeket kerülik el.

„Nem feltétlenül kell pontosan meghatározni, hogy mit szeretnénk. Elég, ha tudjuk, mit nem. A negatívra koncentrálás túlélő technikaként működik.

Fontosabb odafigyelni arra, mi okozhat kárt nekünk, mint arra, mi az, ami a segítségünkre lehet”- mondta Gregory Webster, a tanulmány egyik szerzője.

Mit gondolsz, Te is sikeresebb leszel majd egy ilyen nézőponttal?

  • 2017-03-21 08:36:01