társkeresési szabályok

Társat keresel? Hat szabály ahhoz, hogy megtaláld!

0

Jusson eszedbe az alábbi hat szempont, ha döntést kell hoznod ez ügyben!

1. Hit

Mielőtt valaki máris elkattint, mert azt hiszi téríteni fogunk, gyorsan leszögezzük: ez a hit, az önmagadba vetett hitet takarja, azt a bizonyosságot amivel pontosan tudod azt, hogy meg fogod találni az igazit.

Ha nem csak magadba, hanem a potenciális jelöltedbe is bizalmat és hitet tudsz fektetni, az érzelmi stabilitást ad és könnyebben előrelendül a holtpontról az ismerkedés.

2. Egyezőségek

Ha folyton arra koncentrálsz, hogy milyen különbözőségeitek vannak, az egyezőségek nem kapnak elég hangsúlyt.

Már a kutatók is bebizonyították, hogy minél több olyan pontot találtok egymásban, ami azonos, vagy nagyon hasonló, annál nagyobb lesz az esélye a boldog párkapcsolatnak is. Nyilván ennek az is feltétele, hogy egyáltalán észrevedd ezeket és figyelmet fordíts rájuk!

3. Türelem

Az első látásra szerelem leginkább csak a filmekben működik, így ha már az első találkozásnál nagy robbanásra, szerelem szikrákra és magasztos érzésekre vágysz, nem biztos hogy megkapod.

A legtöbb párkapcsolat úgy bontja ki a szirmait, mint egy rózsa, lassan és fokozatosan. Légy türelmes!

4. Kifogások

A túl sok elvárás és egy túlidealizált társ utáni vágy sokszor sötétebb képet fest a valóságról. Ha nem azt kapod, amit egészen pontosan megálmodtál, hajlamos leszel kifogásokat találni és lehet hogy pont ezzel haladsz el egy vissza nem térő lehetőség mellett.

Ugyanez a helyzet akkor is, ha túl magasra tetted a lécet és egyetlen jelölt se képes átugrani. Gondold végig, hogy mennyire reálisak az elvárásaid…

5. Múlt

A múltad egyetlen egy esetben gördíthet akadályt a boldogságod és a megfelelő társ megtalálásának útjába: ha fizikailag, vagy érzelmileg nincs lezárva. Amíg egy lift zsúfolásig tele van, addig új ember már nem tud beszállni, vagy csak nyomorogva fog elférni.

Ha új életet akarsz kezdeni és tényleg egy boldog párkapcsolat megtalálása a cél, el kell távolítanod minden régit (ember, érzést, sérelmet, haragot). Amíg az ex irányába erős érzelmeket táplálsz, legyen az bármilyen is, addig nincs teljesen lezárva a dolog.

Jusson eszedbe, hogy a harag jobban összeköt két embert, mint a szeretet. Az előbbi megköt, az utóbbi szabadjára enged.

6. Ketyeg az óra

A kényszerítő tényezők nagy szerepet játszanak abban, hogy egy párkapcsolat milyen irányba fog kanyarodni. Ha ketyeg a biológiai óra, vagy társadalmi-, családi elvárásokkal is szembe kell nézni, begörcsöltök mindketten.

Soha ne azt nézd, mit szeretnének mások, mert csak az számít, hogy te hogy érzed magad egy adott döntésnél. Ha úgy cselekszel, hogy utána megnyugvást, elégedettséget érzel, akkor mindegy, hogy a világ szerint mi az elfogadott.

  • 2018-01-29 12:19:19