szerelem pszichológiája

Jó, ha tudod! A szerelem pszichológiája 5 szupertitkos pontba gyűjtve!

0

Íme a szerelem pszichológiája öt igen fontos pontba gyűjtve!

Szerelem első látásra. Létezik?

A kérdés régóta foglalkoztatja az embereket, vannak akik szerint lehetséges, vannak akik egyértelműen cáfolják. Te hiszel benne? A kutatók igen! Ahhoz, hogy Ámor nyila szíven találjon, az agyban egyszerre 12 területnek kell aktiválódni, ehhez viszont elég akár egyetlen másodperc ötödrésze is. Az eufórikus érzést kiváltó vegyületek ilyenkor beindulnak a testben és visszautasíthatatlanul szerelembe esel.

A rózsaszín köd receptje

A rózsaszín köd receptje mindössze négy összetevőből áll, viszont még a hozzávalók birtokában sem tudod akaratlagosan kikavarni (sem hobbiszakácsként, sem Michelin-csillagos séfként). Az oxitocin, dopamin, vazopresszin és adrenalin koktélja szerelmi kábulatot okoz és olyan hatást gyakorol a szervezetre, mintha kábítószert fogyasztottál volna. Ha a testedben beindulnak a folyamatok, nem tudsz mit kezdeni, nem tudod befolyásolni, így azt sem tudja senki előre, hogy mi, kivel és mikor indítja el az időzítőt a szerelembombán és hogy mikor fog robbanni…

Teszteld csókkal!

Az első randin még sok bizonytalanság van, de a nők és a férfiak is egyértelműen arra tették le a voksukat, hogy ha elcsattan az első csók, az segít dönteni abban, hogy merre induljon el a párkapcsolat, milyen jövője van, sőt akár egy rossz randit is képes a jó irányba fordítani!

Természetesen nem csak egy kapcsolat kezdetekor van jelentősége! Egy csók nem csak erotikus, hanem a párkapcsolati bizonytalanságokat is képes elsimítani és segít döntéseket hozni. Minél gyakrabban alkalmazod ezt a testi kontaktust, annál boldogabbak, kiegyensúlyozottabbak lesztek és állítólag az együtt töltött idő hosszúságát is jelentősen megnövelhetitek!

Algopyrin helyett ölelés

Az ölelés természetes fájdalomcsillapítóként hat a szervezetben, mert ilyenkor a rózsaszín köd egyik fontos alkotóeleme, az oxitocin felszabadul az agyban. A felmérések szerint akár négy órán át is képes az ölelés távol tartani a fejfájást! Ugyanilyen hatása van a szerelmedről készült fotók nézegetésének is, bár tény és való, hogy korántsem annyira hatásos, mint az összebújás!

Pirulj el nyugodtan!

Elpirulsz egy bók hallatán? Ne is törődj vele, a pasiknak bejön! Bár a brit tudósok véleménye nem mindig mérvadó, de állítólag bebizonyították, hogy a férfiak génjeibe kódolva ott van a piros pozsgás arc imádata. Mivel az élénk, pirosas bőrszínt az egészséggel és a boldogsággal, míg a fakó és sápadt arcot a betegséggel és a melankóliával azonosítják, így ne szégyelld, ha egy bók hallatán kivörösödik az arcod! Legyen ez az egyik hódítási fegyvered!

  • 2017-10-24 14:30:51