újrakezdés

Az újrakezdők 3 szabálya!

0

Segítünk és megmondjuk a tutit! Ha ezt a három szabályt betartod, sikeresen újra kezdheted!

1. Hagyj időt magadnak!

Egy szakítás felzaklatja a lelket és sokszor tanácstalan az ember, hogy mitévő legyen: elterelje a gondolatait, vagy az a legjobb, ha hagyja, hogy előtörjenek belőle az érzelmek? Nem kell kitörölnöd a gondolataidból az exet, legalább is amíg a feldolgozás fázisa tart, de ne is démonizáld. Lehet, hogy most úgy látod, hogy maga volt az ördög és ha szóba kerül egy társaságban, hosszú órákig képes vagy szidni, de hidd el, a szerelem ellentéte nem a gyűlölet, hanem a közöny. Hiába hiszed, hogy túl vagy rajta és új kapcsolatba kezdhetsz, ez a bomba, amit a gyűlöletből és némi titkos vágyakozásból kevertél, hamar felrobbanhat (és vele együtt elrepülhet az új kapcsolat).

2. Értékeld át a dolgokat!

Bárki hibája is volt a szakítás, az újrakezdés kulcsa az lesz, hogy újra tudod-e magad építeni, képes vagy-e újratervezni? Gyakori hiba, hogy a kudarcélmény nem csak a kapcsolatodban, de a személyiségedben is megnyilvánul és elítéled magad azért, ami történt. Amíg saját magad vádolod, vagy átcsúszol önsajnálatba, addig nem leszel képes egy új, normális párkapcsolatot kialakítani. Hagyd, hogy lecsillapodjanak a viharos érzelmek és értékeld át a dolgokat!

Találd meg, hogy mit tanultál ebből a kapcsolatból, mi az a tanulság, amit tovább vihetsz a másikba, hogy az még jobban és boldogabban működjön. Semmi? Olyan nincs! Mert mindegyik régi kapcsolat ad egy értékes felismerést, ami később stabilabbá teheti az újat.

3. Légy észnél!

A szakítás utáni fájdalom eszement dolgokra késztetheti az embert. Van aki azon gondolkodik, hogy megállás nélkül hajt át a piroson, van aki inni kezd, van aki nassolni, vagy éppen egyéjszakás kalandok garmadával lesz gazdagabb.

Próbálj meg észnél maradni, annál is inkább mert a hülyeségeket később úgyis te fogod megbánni. Semmi értelme károsítanod magad. Helyette inkább építkezz! Önfejlesztés, sport, baráti dumaparti, kirándulások! Ezek sokkal közelebb visznek az újrakezdéshez, mint azok az őrültségek, melyekre a szakítás késztet!

  • 2017-09-22 09:27:38